Laleh


Såg Laleh på g:a teatern igår. Galet bra konsert!

Utomhusjobb, dragregulator


Magnetborrmaskin - Haft inomhusjobb nästan hela vintern, men gångna veckan var vi ute. -18 grader som kallast. Det är jobbigt på morgonen, men framåt eftermiddagen är det riktigt skönt att vara ute!




Gasskärning - vid munstycket är det c:a +3000 grader, men ute är det -18



Pannrummet -  I måndags beställde jag en Tigex25 dragbegränsare, se  www.maniarmatur.se Snabb leverans och bra support. Har beställt från dem förut. Jag monterade den nyss och provkör pelletsbrännaren i skrivande stund. Allt verkar fungera bra hittills och brännaren tände på första försöket. Rökgastemperaturen verkar nu ligga stadigt på 130 grader, alltså 20 grader lägre än innan. Det ska bli intressant att se om pelletsförbrukningen sjunker, samt hur askan ser ut. Bland fördelarna med dragbegränsare nämns dessa:
  1. Håller draget konstant på inställd nivå
  2. Bättre och lugnare förbränning.
  3. Sänker rökgastemperatur.
  4. Minskar Brandrisk.
  5. Vädrar och uttorkar skorsten.
  6. Sparar bränsle.
  7. Ger pannan högre verkningsgrad med mindre förluster.

Pellets m.m


På jobbet står en container utrustad med NIBE Pellux 200 panna, NIBE pelletsbrännare samt Mafa-förråd. Anläggningen används bl.a. för att tina upp marken med varmvattenslangar inför grävning. Skorstenen består av ett 4" spirorör, ungefär 4 meter långt. Blir lite förvånad att det fungerar så bra, det borde väl bli dåligt drag med en sån skorsten?



En till bild på samma anläggning.



Skulle väl ha fortsatt med crosscarten snart. Väntar bara på att inspirationen ska infinna sig. Det mesta saknas, elsystem, kylarslangar, wirar och främre stötdämpare. Motorn är en Kawasaki Ninja 600cc.



Pelletsbrännaren: Stack in en spegel i askluckan för att kunna ta kort på flamman. Detta är under drift, rökgastempen på 150 grader, som vanligt. Jag tycker att flamman ser liten ut? Borde den inte nå längre ut ur "tuben"? Fläkten står i alla fall på fullt, rökgastemp är kanon och askan är ljusgrå.

Håller för övrigt på att slita ut den gamla 500liters ackumulatortanken i pannrummet. Kommer aldrig att använda den i pelletssammanhang, å skulle det bli frågan om vedeldning eller nåt så köper jag en ny tank med solslingor i.



Utsikt från köksfönstret förra helgen. Kyla + solsken = fiiiint.

RSS 2.0