Källaraktiviteter


Ett nytt tändelement kom med posten. Enligt försäljaren så hade KMP problem med dessa under en period. Då detta höll bara 9 månader får vi hoppas att det var ett sånt. Inga problem att byta, c:a 30min inkl noggrann rengöring av brännaren. Fick det på garantin naturligtvis




Sitter nunmera ett 20-graders chip i brännaren. Detta för att få längre gå/stopp-tider och förhoppningsvis skona tändelementet. 365kr inkl frakt från pelletsbilen




MAFA Midi pelletsförråd. Ett sånt skulle sitta som en käftsmäll i pannrummet. Rymmer 730 liter och är förhoppningsvis relativt självtömmande. Kostar dock 4 big ones.. får se hur jag gör närmare vintern.




Har ägnat två helkvällar åt crosscarten. Fixat gas, broms och koppling. Satt fast alla databoxar, börjat lite lätt med kylarslangarna och mycket annat. Testade även att dra runt motorn provisoriskt med startkablar. Det låter som att det är högt och jämnt komp i alla cylindrar och den puttrade till lite på startgas. Gott tecken!

Skippar nog gatufesten i Sundsvall och skruvar istället. Det är nästan så jag hoppas på lite moln imorrn så jag kan va i garaget med gott samvete.

Diverse


Då var det färdigjobbat i Lund. När min semester är över så är bygget färdigt. Det var väldigt trevligt att jobba ett tag i Skåne måste jag säga. Trevligt folk med, både på nattklubbar och ute på stan. Frågar man om vägen till t.ex. en pizzeria så blir man nästan ihjälpratad =p Nästa bygge ser ut att bli i Stockholmstrakten.




Stannade till för att väga Golfen. Det var som jag trodde - det är en tung satan! Förstår inte vart alla kilona sitter. Kan iofs dra av 73kg för mej då.... Motorn är iaf bytt nu, utan krångel, med ny kamrem å hela kitet. Verkstan som bytte kamrem tog på sig skulden och utnyttjade sin ansvarsförsäkring. Så bilen har nu gått 29.600mil och motorn 7.600mil.

Har städat en massa idag, betalt räkningar (bl.a en elräkning på hiskeliga 403kr) samt sprungit nere vid elljusspåret. Första vändan för säsongen går ju nånting så mycke tungt :)



Men så skönt med dieselar som går bra! Snyggt kört också!

Jag. jag

Borttaget inlägg som skrevs i vredesmod =/

Värme


Trivsamt väder man kommer hem till i helgen =p Det här måste ju vara den kallaste juni på länge?

Pratade med verkstan idag. Den nya motorn anlände igår och var imorse på väg ner i bilen. Blir antagligen klar tills på torsdag då jag kommer med flyget.

Det är tydligen 12grader varmt (kallt!?) hemma i huset nu. Kanske borde ha solfångaren på kåken istället för garaget. Tur att det går tokfort att värma upp med kaminen. Det nya tändelementet till pelletsbrännaren skall skruvas i så fort jag kommer hem. Beställde även ett 20graders chip, som bör ligga i min brevlåda nu.

Helgen å sånt


Hård dag i lördags! Vi klev upp 05:50 som vanligt, jobbade till 12:00. Sedan tillbaka till boendet för snabbdusch & några bira. Åkte tåg över från Malmö till Köpenhamn och gick på tivoli. Karuseller, mat & öl. Sedan tillbaka till Malmö, vidare till Slagthuset framåt kvällen. Riktigt bra drag där, tydligen Skandinaviens största nattklubb. Efter stängningsdags tog vi en svarttaxi tillbaka till boendet. Framme c:a 05:30. Gissa vem som mådde som en förgiftad boaorm hela söndan och måndan. Men.. det var trevligt som fasen!




Måndagens kvällsutflykt... det luktade rutten tång i hamnen så jag nästan fick upp middan igen!




Längre söderut än så här går det inte komma i Sverige, torrskodd.

'Kamreima'


Jaha... så här ligger det till med bilen. Jag fixade bogsering till närmsta VAG-verkstad. Turligt nog 30mil från verkstan som bytte kamremmen. Så, förhoppningsvis e dom opartiska när de kollar upp kamremshaveriet..

Igår ringde dom från verkstan och sa att haveriet beror på en skruv som lossnat och kommit i kläm mellan rem och drev. Var skruven kom ifrån kunde han inte svara på. Ursprungsverkstan kommer (som det ser ut nu) att ta på sej ansvaret för haveriet. Om allt går som det ska sätter dom i en begagnad motor som gått 7400 garanterade mil, samt monterar en ny kamrem på den utan kostnad. Känns nästan för bra för att va sant =p





Jobb imorrn med fram till lunch. Sen ska vi över till Danmark eller in till Malmö å ta några öl. Den som lever får se! Blir iaf semester 4 veckor med start v.28 el 29. Aldrig varit ledig så länge sammanhängande förut. Va ska man hitta på? Prova få med sej nån utomlands tro? Sol, bad, öl och utflykter?



Funderar på å sluta me blogg...  hmm

Diverse


Det var traktorparad genom byn i helgen. Tror det vart över 10st som körde, kul att det händer nåt ibland! Jag har sagt till Olle att leta en billig traktor till mej me...




Mattias åtog sig att, kostnadsfritt, brett flinande, köra över min gamla postlåda....




Mitt fortskaffningsmedel (Golf) visste nog om att ja fyller år... ty den behagade ge mej denna present längs vägen till Sundsvall idag. Som kuriosa kan nämnas att det äro kamremmen ni ser på bilden. Eller rättare sagt delar af den.

!!!%#¤¤¤&##"#"%¤"¤%(//=!   va glad jag blev :-)

Var ju bara 7000mil sedan Berners bytte topp för c:a 30.000kr samt 2000mil sedan Motorcentralen i Umeå bytte kamremmen för närmare 10.000kr. Den ska ju hålla 8000mil... så nån av dem ska fanimej få äran att fixa detta gratis.



Landat i Danmark för nån timme sen... på väg över bron till Sverige i den löjliga lilla hyrbilen. Toytuta Arious eller nåt heter den och tycker om att köras på varvstoppen.

Peace...

Driftstopp


Jahopp inatt blev det rejält driftstopp på pelletsbrännaren. Tändelementet gav upp, efter c:a 9 månader. Har inte kollat än, men förhoppningsvis går det på garantin. Ska nog byta chip mot ett som har 20 graders hysteres. Kör väl på elpatron tills det är dags att fara på jobb. Blir flyget ner denna gång, från Sundsvall. Nu är det inte allt för länge till semester!

Var in på Jula å köpte en massa hyllor till verkstan igår. Ska väl ner i källaren å skruva ihop dem nu. Hoppas det går få lite ordning och reda sen då!

Candy...

Köpt en tvättmaskin som heter Candy. Porrigt e ju bara förnamnet? Den snurrar iaf å brummar i skrivande stund. Hoppas kläderna blir rena me.

Ni bara måste se denna videosnutt amanda var det  Är alltså detta Sveriges framtid?
Ännu ett filmklipp som kan leda till total brain meltdown: mogis.se Vart e världen på väg?

Volkstraktorwagen


Trodde det skulle krävas en traktor el.dylikt för att få bort buskarna. Men det gick så fint med Golfen så. Uppe till vänster på bilden skymtar luftsolfångaren me. Kommer att ta nån bättre bild framöver.




Ska bli skönt att få bort dem. Kommer nog att så gräs där buskarna stod samt
bygga en liten uteplats av tryckimpregnerat virke.




Köpt en ny postlåda då den gamla gjorde sitt redan för 10-15år sen... Det följde med ingjutningshylsor som den ska stå på, men det kändes så bräckligt att jag svetsade ihop en egen korg av armeringsjärn och gängstänger. Gjöt plattan imorse, så förhoppningsvis blir det montage imorrn. Är tveksam till om Byggmax betong håller samma klass som t.ex. Finja...

RSS 2.0