Jobb


Vi har fått upp en ganska stor del av plåttaket nu. Skyddsnät under montaget så klart




Montering av kantbalk. C:a 60 meters bom på kranen inkl jibben.




Under c:a 58 minuter var arbetskamratens nya fina byxor hela och rena  :-P




Betongborrning   Förra veckan borrade jag konstant i 2 dagar...  En bit över 100st 28mm:s hål, 200mm djupa. I de flesta hålen stötte jag på 25mm tjocka armeringsjärn som skulle nötas igenom. Kändes som händer och armar skulle permanentdomna ett tag, men skam den som ger sig.




Förra veckan hade vi 40h (full vecka) redan innan lunch på torsdagen ;-) Har mestadels fått flyga till o från jobbet - betydligt trevligare än att åka bil!

26 dagar kvar tills jag får tillbaka körkortet

Dragrejs


Sundsvall raceway. Till slut var hela "parkeringen" full av bilar. Måste ha varit måånga tusen åskådare. 150kr/person i inträde, samt en tjuga per bil i parkeringsavgift.




Brum brum




Närkontakt med räcket, för övrigt dagens enda krasch. Dålig bildkvalitet, men det är på 500m avstånd på fri hand.

Dämpare


Före:
Dämparna jag skrev om tidigare, ska sanningen fram så är de egentligen original till Zündapp KS50. Mopedgrejor med andra ord, med obefintlig dämpning och riktigt mjuk fjädring. Men.... för 300kr/paret + frakt ska man vara tyst.





Efter:  HPG Racing fjäderben från en Polaris IQ Shift. Tog 2-3 timmar att bygga om fästena samt prova ut rätt geometri. Skillnaden i körupplevelse är obeskrivbar. En väg jag förut höll gångfart längs för att inte ha sönder nåt, kan jag nu köra så fort jag törs.. Dämparna sväljer alla stenar och gropar  :-)

Hälsade på Olle på verkstan och tillverkade lite smågrejor. Han frågade:
 "-Varför ruusa du?"
"-Jaamen...."
"-Hehe jaa ok dum fråga.."  =)

Dämpare


Framvagnen på crosscarten blev ju inte helt oväntat riktigt kass. Fjädringen bottnar numera av den minsta grop i vägen redan i låg fart. Men bot finnes! Den kommer i form av ett par nyrenoverade HPG Racing-dämpare via bussgods på fredag. Dock med c/c mått 465mm .. så det blir att bygga om en hel del - igen. Numera 1500 riksdaler fattigare.






- kvar tills jag får tillbaka körkortet. Helvetet så ovärdigt att vara tvingad till kollektivtrafikträsket. Börjar få bra kondis av cyklingen iaf  =p

Mycket snack å lite video?


Idag blev det över 6 mil körda med crosscarten. Det är fortfarande lika roligt som första provturen!

Jodå


Skaffat Spotify nu.. typ 10år efter alla andra :-p Bra ljudkvalitet, snabbt, och grymt utbud. Det går t.o.m fint att surfa samtidigt som musiken streamas via 3G-internet. Här finns en guide hur man fixar en "invite" utan att behöva vänta.




Har beställt 7 ton pellets i storsäckar, fick ner priset till oförskämt låga ... censur  :-) Kört elpatron i kombipannan hela sommaren. Elräkningen verkar hamna på 1000kr/mån då men det måste väl anses billigt.




Såg Lady Gaga på yranlördan. Bra ljud och väder, kanonkväll helt enkelt! Det var hård trängsel längst fram i början men när spelningen började så blev det lugnare. Lady gagas outfit - god damn - det finns gränser? Man såg mer av hennes rumpa än ansikte. Hon stod framåtböjd i nån typ av stringtrosa stora delar av spelningen...




Här bor vi på jobbet. Det första man möts av i trapphuset är denna tavla. För några veckor sedan såg vi en svensk person på promenad i kvarteret. På bottenvåningen ser man en hund (björn?) tittandes ut genom fönstret, och längre in i lägenheten syns en trasig dörr. Jag garanterar att det är jycken som slukat nedre halvan av dörren!




Stoppie med truck! Kollade igenom gamla bilder jag tagit, och hittade denna. En kille på förra arbetsplatsen som hittat bromsen på trucken ;-)

RSS 2.0