En vecka till...

... avklarad.


Hyfsad vajer, fast den är "bara" till en 100-tons kran. Den hade bara 45 meters grundbom så kranföraren fick montera jibben för att kunna montera sista fackverket.




Monterade fackverk idag, gick riktigt bra.





Monterar stag mellan fackverken för säkerhets skull. 60x60 rör med flärpar av plattjärn som vi stack ner mellan de övre vinkeljärnen i fackverken. Overkill kanske, men det vore trist om det blåste omkull medan vi är hemma över helgen =p


Trött som fasen nu. Klev upp 04:55 och jobbade hårt till c:a 14:00 med bara en kort rast. Sedan 50 mil i bil, 2,5 tim på tåg, och till sist en timme bil. Nu blir det sängen!

Div..


Mestadels fint väder denna vecka med. Fast idag åkte regnkläderna fram en sväng.




Arbetsplatsen.




Var på veterantractorpulling för nån vecka sen. Mycket trevligt, av flera anledningar ;)




brumm brumm




Väderprognosen för hemmaplan inför helgen. Varför ska det alltid regna när man e ledig och vara utlandsvärme när man jobbar? Tycker (nästan) synd om dom som har semester nu...

Första dan efter semestern


Klar med veden, alltså från träden jag fällde. Hoppas den hinner torka någorlunda. Med tanke på att den rätta torrperioden redan varit. Kubbar som den på bilden fick jag klyva c:a 30 gånger innan vedträna var lagom stora=p




Nere i Södertälje på jobb nu. Riktigt fint, hittills iaf. Vi bygger upp en butik på c:a 5000m2 som brunnit. På bilden är en av bilarna med grejor, 20 ton plåt till taket. Skön snubbe som körde lastiblen. Rejält skäggig och med texten WHATEVER på t-shirten =p




Har haft brutal tur med vädret. Solstek hela dagarna trots att väderleksrapporterna sagt raka motsatsen så sent som kvällarna innan. Skön start efter semestern. Fast än är inte sommaren över! Det blir flyg hem framöver ist för tåg/bil.

En tisdag i mekandets tecken.

Smått impad vad jag hunnit med idag. Skruvat ihop en riktigt schysst motorsåg av två kasserade, lagat gräsklipparen, klippt gräset, lagat och servat vedklyven samt kluvit en massa ved. Mmm.. och framförallt, kört crosscart! Helvete det ger fortfarande duktigt med adrenalin trots att jag börjar ha några mil bakom ratten.


Till helgen är det traktorpulling i Flykälen! Olle Andersson ska dit även i år med sin Bison 470 med Rolls Royce V12 motor - mycket sevärd! Jag ska dit på lördag, samt ev. stanna kvar på pubafton.

Funderar på att shoppa lite pellets inför vintern. 5-6 ton kanske medan priset är någorlunda lågt. Helvete nu börjar det vrida sej i magen. Bara en vecka kvar av semestern!

Dunder å brak


Ni som är vakna har kanske sett att det sitter vinkeljärn istället för stötdämpare fram på crosscarten. Har beställt ett par billiga från mixab.com som förhoppningsvis duger. I annat fall blir det väl ett par begagnade Öhlinare eller liknande.




Battieriet på crosscarten blev helt urladdat efter att den stått orörd i 2 dygn. Glömde väl att slå av tändningen... Köpte iaf en CTEK XS800 laddare som kommer att få ladda konstant framöver, för att säkerställa strömmen.




Lyckades köra över ett tomtmarkeringsrör med gräsklipparen. Blev att köpa en tallrik för 450 spänn idag. Köpte även ett par Björnkläder vinterbyxor (varsel-gula) för 300kr på utförsäljning. Ord pris c:a 1200kr! Dom brukar aldrig ha min storlek på Care där firman handlar kläder i vanliga fall, så denna vinter kanske man slipper frysa. Det är fan värt 300 ur egen ficka!



Lånat en vedklyv och tänkte fli det sista av veden. Men vad händer.. jo nåt skitfäste är ju bara tvunget att paja efter en timmes klyvande. Har man inte jobb så skaffar man sej. Svetsning och gräsklipparrep imorrn

Jodå satt´n ser´u så ere nog

Träd å sån´t


Kul på hjul !! Varvstopp vid 15.000 v/min =p




Från vänster:
Blå diod för oljetryck, startknapp, soppapump, tändning samt vattentempmätare.




Fällde fyra träd idag. Numera skiner solen även på min gård! Vilken skillnad det blev...



Nu återstår "bara" att göra ved av stammarna samt att ta bort alla grenar. Den som aldrig fällt och tagit reda på ett träd förstår inte hur pass mkt jobb det faktiskt är. Hmm.. sen skulle man väl ha tagit bort stubbarna me.

Men oooj!

Nu går äntligen crosscarten för egen maskin! Första svängen gick mindre bra då kopplingen jävlades. Men sen.... det går inte beskriva vilket ös det är!! =p Har fortfarande känningar av adrenalin sen körningen. Imorrn blir det lite småjusteringar, koppla in oljetryck och oljetempmätare osv.

Har inte gjort så mkt annat idag.

Yes sir


"God damn boooy" - med brett texas-uttal. Nu börjar det likna nånting! Idag fick jag nästan färdigt kylarslangarna, drog en massa el och fixade styrningen m.m. Har dock lyckats slarva bort expansionskärlet. Det börjar närma sej provkörning!




Mmhopp... glömde kolla att temperaturen låg rätt efter chipbytet. Innan låg den mellan 66-76grader. När jag tittade in ikväll stod den och nosade på 100 grader med vatten rinnande ut skvallerröret. Dåligt gjort av chiptillverkaren. Det går heller inte köra lägre temp än 80 grader nu, med potentiometern vriden i botten. Blir alltså att köra med 60-80 grader framöver.

Gissar att pannan skulle må bra av lite exorcism light. Den vänstra termometern står på 66.6 grader ungefär 4 gånger av 10 när jag går in i pannrummet. Fast å andra sidan, hur ondskefull kan en avdankad kombipanna från -79 vara =p




Detta är önskeleksaken just nu! Kajak ser så mäktigt ut, riktigt bra träning med. Verkar kosta runt 8 lax på plocket.fi Mycket man vill ha...

RSS 2.0