Rally


Mattias övertalade mej att ställa upp i Drivers Open igår. Skitkul tävling!! Stackars Golfen fick dock stå ut med några fullgasväxlingar och lite slirande på kopplingen för att hålla laddtrycket uppe. Tidsödande bredsladdar gjorde både jag & Mattias, men man måste ju roa publiken me =) Det slutade iaf med silverpokal




Några av bilarna som var med igår.  (Lägg märke till minen åt kvinnan i röd topp, på bilden längst till vänster). Hon tror nog att Mattias ska lägga 343:an på taket i kurvan.





No work! Ledig hela nästa vecka,  tokskönt. Jobbet i skåne går iaf bra och det är mycket blandat folk. Finnar, finlandssvenskar, göteborgare, en dansk samt ett gäng skåningar. Det blev en bit över 300 mil med bilen sammanlagt. På vägen hem tog vi väg 50 en bit längs vättern förbi Vadstena osv för att testa kamerorna. Urban köpte en Nikon D90.

Meca raceway


Var å kollade på test´n tune-körning för allmänheten från 19-22.00 ikväll. Hade tänkt köra med Golfen men var lite för sen att anmäla. Bättre lycka nästa gång.




Brumm brumm




Slog till på en Canon SX-1 förra veckan. Har hunnit ta c:a 2-300 bilder nu och jag är ganska nöjd. Så här i efterhand skulle jag nog köpt SX-10:an istället som är 2000kr billigare. Enda som skiljer är hd-filmning & fjärrkontroll.

Bränd...


En ordinary day på jobbet. Släpa fram tusen verktyg för minsta lilla grej ;-) Fr.v: släggor, Hilti slagborrmaskin, Hilti samt Makita mutterknack samt en supernajs Kemppi svets.




Duktiga pojkar.. kommer att vara mästerkockar när vi bott ett tag på detta boende. Korv å makaroner samt nån grönsaksröra. Å ägg så såklart.




Bränd rygg. Fasen så fint väder vi haft nu i 2 dagar. Runt 18-20 gr varmt och stekande sol. Lyckade bränna mej idag, ganska ordentligt på ryggen å axlarna. Det lär nog bli svårt att somna ikväll misstänker ja. Känns inte så smart att va i solen en hel arbetsdag utan solskyddsfaktor?

Imorrn får tydligen 'vem som helst' testa sin bil på strippen här i närheten. Synd vi jobbar så länge på kvällen, det lär va över innan vi hunnit dit. Vore kul att testa oljebrännaren på klistrad bana

gonatt

Dragrejs


Idag (söndag) åkte jag & arbetskamraten till Meca raceway å å kollade på MC dragracing. Det var förvånansvärt lite folk, så det fanns gott om plats på läktaren. 150kr inträde, inga öronproppar å ingen "programlista" dock.




Duktigt mycket klister på banan!




Brumm brumm! Fanns en hel del turbohojar att beskåda i depån =)




Svängde förbi å fotade 'Malmös stolthet' Turning Torso när vi ändå var i krokarna.

Skeuune


Jahopp 110-120mil senare var man nere i Skåne, Lund. Blev ett snitt på 118km/h från att ja startade bilen hemma. Golfgolfen drog 0.64 i snitt och det är jag nöjd med. Väldigt mycket gasa-bromsa samt tung packning. När vi kom ner var det +18 och strålande sol.

Boendet är helt okej. Vi har en stor 3r.o.k. lägenhet för oss själva, dock i ett invandrarghetto. Arbetsplatsen ligger c:a en mil, 15min från boendet. Det vi kom hit för att göra är tydligen lagt på is. Stålbalkarna var felbeställda så de väntar på nya. Chefen ska kolla om det går ordna annat jobb till oss, annars kan det bli hemfärd över helgen. Den som lever får se.




Får jävlar 20 såna meddelanden på msn per kväll. Hjälper inte att "blocka" dem eftersom heller. Ställer man in så att inga okända kan skicka mess, kan heller inga nya vänner säga hej...   Funderar starkt på att regga en ny msn-adress.

Gustav Vasa

Oj då, jag kanske drog på lite väl mycket i förra inlägget om trafik. Men ja blir så irriterad på trafiken ibland att ja hellre skulle åka buss!  -Om det nu var möjligt...




Fick i alla fall däcken idag. Tyvärr luktar det kondom i bilen nu efter transporten från Posten. Får dem monterade imorrn eller på söndag, 3200kr inkl frakt.




Avstånd: c:a 120mil. Restid: c:a 13tim.
Jag och Urban åker ner till Lund på tisdag morgon. Skulle tro att det tar hela dan att köra ner. Vi räknade lite snabbt, å när vi kommer hem runt den 28:e typ, så har vi gjort runt 200 timmar. Mycket komptid blir det. Hoppas boendet är bra, samt att alla får skilda sovrum.




Mattias verkar få semester v29-31, så det blir väl Kabnekaiseklättring för oss v.31. Borde man kanske träna innan? Neeeh.. sånt är för kärringar och gamla. Ska tydligen gå att fixa bestigningen på typ 1 dygn om man kämpar på ordentligt.

Ja men... trafik.

Vissa dagar blir man ju tokförbannad, för att inte tala om rädd i trafiken. Eftersom jag kör en hel del bl.a. inom jobbet så jag sett en hel del. Jag borde kanske inte klaga på andra eftersom även jag kör olagligt och gör misstag ibland. Meen.. :
  • Märker du att du håller på att bli omkörd - börja då inte tvärbromsa för guds skull! Du kan bli påkörd då.
  • Blinka ut ur rondeller, åtminstone vid tillfällen då det kan underlätta för övriga fordon.
  • Sakta ner just innan svängen, inte 5km innan. Jätteskoj när man har brått, att ligga i 50 på 70-väg för att Gösta 62år ska av om en halvmil.
  • Titta i backspegeln INNAN du påbörjar en omkörning. Andra kan ha fått samma idé.
  • Om du garanterat inte får möte innan vänstersvängen, håll rejält till vänster. Det underlättar för bakomvarande att passera dej på högersidan, samt markerar extra tydligt att du ska svänga vänster.
  • På 90- och 110-vägar räcker inte 5 meters avstånd mellan fordon, speciellt inte vid dålig sikt.
  • Att likt en sci-fi film försöka "beema" folk av vägen med helljuset på grund av ett trasigt halvljus eller en sekunds för sen avbländning kommer en dag att resultera i att jag kör ifatt och bankar på dej med en påk.
  • Räkna inte kallt med att mötande fordon håller max 90km/h på 90-väg när du påbörjar en omkörning.
  • Använd bilbälte, samtliga i bilen. Skulle jag bli vållande till en olycka skulle det kännas lite bättre om de flesta överlevde, inkl barn å sån´t.
  • Använd halvljus även på dagtid. Du blir betydligt lättare för mötande att se, inför en omkörning. Speciellt viktigt om du dessutom kör fort.
  • Ser du en älg/ren/rådjur/elefant så SKA du fan i mej varna andra med varningsblinkers, så snart du klarat ditt eget skinn först naturligtvis.

Sista april


Storsatanseld blev det, minst sagt.

Beställt nya däck till bilen me, från nordendack.se. Hoppas ja får tillbaka på skatten nån gång, gjorde t.o.m deklarationen på nätet i år. Funderade först på "Linglong L688 205/55 ZR16" för 560kr/st från dackonline. Men kinesiska Plingplongdäck kändes inte som nån snilleblixt med tanke på milen jag avverkar. Valet föll på Nokian NRE91H för nån hundring mer. Längre livslängd, tystare och bättre mot vattenplaning m.m

Ska ner till Skåne nästa vecka på tokjobb... jag å en till kommer att jobba c:a 3 veckor på raken. Känns lite gruvsamt men samtidigt är det ju kortsiktigt, å det blir lång ledighet efteråt. Chefen ska försöka ordna med flyg, men i värsta fall blir det Golf-golfen. Vi måste ju ha med en massa svetsgrejor, rondell osv.

RSS 2.0