Alanya å sånt!


Köpte pellets för ett tag sedan, 10 stora säckar (c:a 25.000kW/h) som numera står i garaget. Drog igång pelletsbrännaren 2009.09.11 efter en grundlig ursotning och inspektion. Brännaren är fortfarande i nyskick inuti, och utanpå efter förra vinterns eldande.




Haft en skön vecka i Alanya. Så skönt att få vila upp sig, dricka öl och snacka skit. Första kvällarna drog ett ordentligt åskväder förbi. Men på morgnarna var det sol och fint igen. Hade c:a 28grader i snitt på dagarna och runt 20-22 på kvällarna. Det är inte lika mkt turister nu som i Juli, men fortfarande ganska fullt på stränderna och full gas på bazarerna. Väldigt många hjordar av feta engelsmän i 60-årsåldern he he




Var ute å gick en massa, minst 2mil om dan blev det. Längs stränderna, uppe i bergsbyarna och runt i centrum. Klättrade även längs muren från östra stranden förbi borgen och ner till kleopatrastranden, samt va upp i "Red tower" och ner i Damlatasgrottan.




Tog bussen till Manavgat, å vidare till Side en dag. En tripp på 15mil t.o.r. Spanade in Apollotemplet, båda stränderna, nån teater mm. Side känns mer avslappnat än alanya.

Inkastarna var lugna jämfört med för några år sedan. Man kunde gå förbi flertalet restauranger utan att bli ihjältjatad :) Läste nåt om att myndigheterna uppmanat till detta. Är nog säkrast det om dom fortfarande vill ha turister.





Turkarna har verkligen anammat det här med solfångare. De är monterade på de flesta (samtliga?) tak.




Båtutflykt sista dan, grymt härligt! Har iofs åkt 2ggr innan, men det är lika najs varje gång. 150 spänn för en hel dag på havet med 3-4 stopp för bad, samt kanonbra mat. Kyckling, pasta, sallad och bröd samt fri dricka under hela dagen. En turkpojk klättrade upp på klippan och dök från 25 meter med huvet före. Plasket blev nästan lika högt som fallhöjden =p


Surrade en hel del med diverse turkar och turkiskor. En sak de retar sig på bland oss svennar är att vi säger "-Maybe tomorrow"  eller "-Njaa a little later maybe" till försäljarna istället för att vara ärlig och säga "-No thank´s, no shopping. Good bye" följt av --> gå därifrån!

Jag testade hur mkt det går att pruta för skojs skull. Valde några snygga tröjor och vi satt för att diskutera pris.

Han började på 190TL special price bara för mig! Visade att ordinarie pris är 210TL.
Efter en stund var han nere på 120TL och menade att jag är snål.
På 85TL var han märkbart sur, och sa att det är deras inköpspris. Att sälja billigare vore förlust.
Jag stod i dörren redo att gå ut när han sänkte till 75TL. Menade att vi svenskar är dumma.
När han till slut sänkte till 70TL å jag fortfarande inte ville köpa sa han Go home to Sweden!!
Ok sa jag.. för bussen till flygplatsen gick en timme därefter.


Sweet.. men nu är det dags att go back to work imorrn!


Turkland

Befınner mej just nu ı turkıet! Men vad hander da... jo det maste ju bara osa ner regn! Haha men vad gor det. For det fınns ol och mat samt duktıgt varmt. Hoppas pa battre vader ımorrn!

Jepp..


På jobbet går det iaf framåt. Det borde inte vara allt för många veckor kvar nu!




Monterade ett mittarmstöd i helgen. Vilken skillnad det blev, man sitter myycket bekvämare nu! Har även rekondat invändigt, samt vaxat utvändigt.




Var tvungen att plocka ner fronten för att byta vänster strålkastare. Men det var på tiden för jag har kört omkring enögd sen i vintras nån gång... 1100 spänn inkl frakt för både mittarmstöd och strålkastare tycker jag var riktigt bra pris. Inget att anmärka på kvaliteten heller :-) Beställt från http://risetrade.se/


Igår blev det innebandy 60min samt simmade en stund så nu känns det i benen.

14 dagar kvar som körkortslös

RSS 2.0